Fugt i kælder

Fugt kan føre til skader på både bygninger og brugerne af bygningerne. Derfor bør eventuelle problemer med fugt altid tages seriøstFugt kan føre til skader på både bygning og brugerne af bygningen. Derfor bør eventuelle problemer med fugt altid tages seriøst.

Fugt i en bygning kan have flere forskellige årsager. Det kan f.eks. skyldes opstigende/indsivende grundvand eller være på grund af f.eks. et utæt tag. Problemer med fugt kan desuden skyldes manglende eller dårlig ventilation.

Et problem med fugt er ikke nødvendigvis synligt. Ofte vil der dog være synlige tegn, der peger på problemer med fugt. F.eks. løst puds og/eller tapet, afskallende maling, skjolder på gulve/vægge/lofter og muggen lugt.

Er der problemer med fugt, kan det føre til forskellige andre ubehageligheder. Bl.a. skimmelsvamp, som kan påvirke vores helbred, samt andre typer, skadelige svampe. F.eks. hus- og tømmersvamp, der kan skade bygningens konstruktion. Desuden trives husstøvmider, som en del er allergiske overfor, rigtig godt i fugtige omgivelser.

Da der, som nævnt, kan være forskellige årsager til udfordringer med fugt i en bygning, er der også mange forskellige løsningsmuligheder. Det handler derfor i høj grad om at finde den løsning, der sikrer det optimale resultat, til den rette pris. Det hjælper vi dog gerne med.

Fugt i kældre

Der kan være mange forskellige årsager til fugt i kældre. Ofte skyldes det opstigende eller indsivende grundvand, men det kan også skyldes kondens og kuldebroer. Eller en kombination af disse årsager.

Bliver fugten presset op gennem gulvet, er gulvet sandsynligvis af ældre dato og dermed ikke udført efter de normer, der anvendes i dag. F.eks. et betondæk, der er lagt direkte på jorden under.

For at slippe af med fugtproblemet, vil det derfor normalt være nødvendigt at lave en helt ny gulvkonstruktion, som lever op til gældende byggekrav. Er der tale om gulv i et beboelsesgulv, vil man med fordel samtidig kunne lægge varme i det nye gulv.

Fugtproblemet kan eventuelt også afhjælpes med en såkaldt gulvmembran, der placeres på det eksisterende betondæk. Denne løsning er dog kun anvendelig, hvis der er eller efterfølgende bliver lagt trægulv eller lignende over betondækket.

Er der problemer med eller risiko for problemer med forhøjet niveau af radon i bygningen, kan gulvmembranen med fordel være en udgave, der også sikrer mod radon.

Skyldes problemerne med fugt kondens, er udluftning eller aktiv ventilation normalt den bedste og mest effektiv løsning for at komme problemet til livs.

Vi har ekspertisen
Er du i tvivl om du har problemer med fugt eller ønsker at få fastslået omfanget, kan vi hjælpe med det i form af en fugtundersøgelse. Det vil normalt også inkludere en undersøgelse for skimmelsvamp, da fugt og skimmelsvamp så at sige går hånd i hånd. Du kan læse mere om undersøgelsen her.
 
Via samarbejdspartnere kan vi også både fjerne og forebygge fugt i bygninger, kældre, sokler og vægge. Medarbejderne er ikke kun så erfarne, at de har set alle typer fugtproblemer, men kender desuden alle de forskellige løsningsmuligheder. Det betyder, at de kan sikre dig den bedste løsning og samtidig rådgive om fremadrettet at undgå nye problemer. Vores samarbejdspartner er desuden medlem af Byg Garanti, hvilket betyder, at der ydes garanti på arbejdet.
 
Selv om det aldrig er for sent at gøre noget ved skader forårsaget af fugt, anbefaler vi alligevel, at du kontakter os hurtigst muligt. Så undgår du at problemet forværres.
 
Du kan kontakte os for et uforpligtende tilbud på tlf. 31 11 90 00 eller via e-mail på info@agx.dk. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os for yderligere information.
Call Now Button