Plastickort hjælper mod fugt

AKB, København har uddelt indeklimakort til knap 9.000 husstande i deres afdelingerAKB, København har uddelt indeklima-målere i kreditkortstørrelse.

Ved første øjekast ligner det et kreditkort. Men i stedet er det en fiks, lille måler, der kan hjælpe beboerne i boligselskabet AKB, Københavns afdelinger med at undgå dårligt indeklima.

Er luftfugtigheden for høj, eller temperaturen for høj eller lav, kan det skabe et dårligt indeklima. Og dermed give gode vækstbetingelser for eksempelvis skimmelsvamp.

Kortet, der blev udsendt i første halvår 2015 til knap 9.000 hustande i AKB, København, kan netop måle både temperatur og luftfugtighed. Tiltaget skal hjælpe afdelingernes beboere til at sikre et godt indeklima.

Det fikse indeklimakort kan via nogle farvekoder vise beboerne, at det er på tide at justere radiatorerne eller lufte ud. Kortet er ikke blot enkelt at anvende, men kan også nemt flyttes fra rum til rum, så indeklimaet kan tjekkes overalt i boligen.

Få lavet en fugt- og skimmelundersøgelse
Har du mistanke om fugt eller skimmelsvamp i din bolig eller virksomhed? Så kan vi hjælpe med at finde eventuelle fugtskader og angreb af skimmelsvamp. Bestil en undersøgelse eller få yderligere oplysninger ved at kontakte os på tlf. 31 11 90 00 eller på info@agx.dk.

AKB, København, der har udviklet kortet med inspiration fra Tyskland, fortæller, at kortet er blevet rigtig godt modtaget i deres københavnske afdelinger. Faktisk så godt, at andre af landets afdelinger nu overvejer tilsvarende tiltag.

Du kan også selv nemt få styr på både luftfugtighed og temperatur indendørs. F.eks. ved hjælp af en elektronisk fugtmåler, der ligeledes måler temperaturen, og som også kan flyttes fra rum til rum.

Skulle du have mistanke om skimmelsvamp i hjemmet eller i virksomheden, bør det undersøges nærmere, da skimmelsvamp kan føre til problemer med helbredet. Vi kan således hjælpe med en professionel skimmelsvamp undersøgelse.

Call Now Button